همراز مهدي
موضوعات
امام زمان مهدی (عجل الله فرجه) (32) قائم آل محمد (29) گالری عکس تصویر فیلم (29) روانشناسی اسلامی (26) کنکور دانشگاه مهدی (25) مذهبی و معنوی (25) عشق و محبت (22) فرهنگی اجتماعی (22) نماز قرآن سنت (22) فلسفه و عرفان لاهوتیان (21) انتظار فرج و ظهور (21) یا اباصالح المهدی (21) سلام و صلوات (19) اخلاقی و سخنرانی (17) حدیث حکایت روایت (16) گل نرجس (16) دجال ملعون (15) آموزشی تحقیقاتی (13) کتاب علم فن آوری (13) مقاله پیام نامه بیانیه (13) عدالت انسانیت مسلمانیت (12) زندگی و خانواده (12) صبر و خویشتن دارى (12) شعر و شاعر (12) مشاوره عمومی نظرات (11) دانلود نرم افزار (8) شجاعت و شهامت (8) غدیر خم (8) سفیانی ملعون (6) مسئله پاسخ سوال جواب (6) دعا مناجات دلنوشته (6) اطلاعات و اخبار (5) نویسنده و داستان (5) ادب هنر طنز (5) سیدحسنی خراسانی یمانی (4) سید عبدالعظیم حسنی (4) شهید و دفاع مقدس (3) فروشگاه اینترنتی (2) جبهه جنگ ایثار شهادت (2) مذهبي و معنوي (2) الاسلام القرآن الکریم الشیعه اهل البیت علیهم السلام (2) آموزشي تحقيقاتي (2) مقاله پيام نامه بيانيه (2) حديث حكايت روايت (2) فلسفه و عرفان لاهوتيان (2) فرهنگي اجتماعي (2) يا اباصالح المهدي (1) روانشناسي اسلامي (1) نويسنده و داستان (1) عدالت انسانيت مسلمانيت (1) كتاب علم فن آوري (1) آدينه و متفرقه (1) Mahdism Doctrine Islamic (1) مرجع تقلید فتوی مجتهد (1) كنكور دانشگاه مهدي (1) امام زمان مهدي (عجل الله فرجه) (1) ورزشی و سیاحتی (1) پزشکی بهداشتی سلامت (1) گل گیاه طبیعت محیط زیست (0) سیاست پول اقتصاد (0) اینترنت رایانه کامپیوتر موبایل (0) سینما تئاتر نمایش (0) آدینه و متفرقه (0) بدون موضوع (46)
صفحه ها
همراز توجه : بیننده عزیز سلام علیکم برای اینکه از این وبلاگ دیدن میکنید سپاسگذارم لطفا برای تعجیل در فرج آقا امام زمان (عجل الله)<1>ءالی<100>صلوات بفرستید که برای برآورده شدن حاجت هم خوب است. آثار نماز آثار نماز نخواندن ويژگي هاي حضرت مهدي (عجل الله) 5 ويژگي هاي حضرت مهدي (عجل الله) 4 ويژگي هاي حضرت مهدي عليه السلام 3 ويژگي هاي حضرت مهدي عليه السلام 2 ويژگي هاي حضرت مهدي عليه السلام 1 مدح و منقبت سوّمين اختر فروزنده امامت و ولايت پنجره امام زمان علیه السلام چهل داستان و چهل حديث از امام حسين (ع) درخشش پنجمين نور ايزدى رمضان، منتخب از مفاتيح الجنان آيين رمضان مناسبتها، احکام، ادعيه و آداب ابوالأسود دوئلي شاعر ايمان و ولايت صداي سخن عشق، حماسه ديني در ادب پیک در وضو شریک نگیرید! قدمگاه کتاب ديگر قرآن! تكلیف عاشق ساعت به وقت شرعی دوازده! علم امام به رفتار ما روزه خواری اکیدا ممنوع! مهر من نثار تو آمنه بنت شريد رسم عاشق کشی اسلام چگونه گسترش يافت؟ فرهنگ ايراني چهار پناهگاه قرآنی تشيع و انديشه‌ شيعي2 تشيع و انديشه‌ شيعي سرز مین مقدس و خاندان آل اشعر
فيدها
علم امام به رفتار ما
آیا امام زمان، علیه‏السلام، از اعمال و رفتار شیعیان اطلاع پیدا مى‏کنند؟

از بررسى مجموعه معارف مربوط به خصوصیات و ویژگیهاى اهل‏بیت عصمت، علیهم‏السلام، چنین برمى‏آید که ائمه اطهار، علیهم‏السلام، از کم و کیف عملکردهاى مردم آگاه مى‏شوند و در موقعیتها و شرائط خاصى جهت هدایت و اصلاح اعمال و رفتار آنها اقدامات بخصوصى نیز انجام مى‏دهند. دلیلهایى که براین مدعا مى‏توان ارائه نمود; برخى جنبه برهانى دارند و بعضى دیگر نقلى. در اینجا با توجه به مجال مختصرى که هست تنها به ذکر دو نمونه از دلیلهاى نقلى باختصار اکتفا مى‏گردد:

1- مساله علم امام

با توجه به مسئولیتهاى مهمى که امام، در بینش اسلامى، در نظام هستى و جامعه اسلامى عهده‏دار است و مردم هم ملزم به تبعیت کامل و پیروى بى‏چون و چرا از او هستند اقتضاى طبیعى چنین حقیقتى آن است که امام در تمام زمینه‏ها اعم از امور دینى و دنیوى و کلى و جزئى و همینطور آنچه مربوط به هدایت مردم است علم و اطلاع کاملى داشته باشد. حتى براین اساس شیعه معتقد است. اولا امام باید اعلم اشخاص باشد، ثانیا علم او همانند علم پیامبر حضورى، موهبتى و عام و فراگیر باشد. لذا در بخشى از روایات وقتى به توصیف علم امام پرداخته مى‏شود از کم و کیف آن با تعابیرى چون علم به «ما کان و ما یکون و ما هو کائن‏» یاد مى‏شود; به عنوان مثال در اصول کافى مرحوم کلینى بابى را تحت عنوان «ان الائمه یعلمون علم ما کان و ما یکون و انه لا یخفى علیهم شئ‏» ارائه نموده است و یا مرحوم علامه مجلسى حدود بیست و دو روایت در جلد بیست و شش بحار نقل کرده است که برطبق مفاد آنها امام نسبت‏به همه آنچه در آسمان و زمین و بهشت و جهنم تا قیامت واقع مى‏شود عالم است و چیزى نیست که ائمه، علیهم‏السلام، نسبت‏به آن علم نداشته باشند.

از دقت در مضمون این دسته از روایات بخوبى معلوم مى‏شود که ائمه اطهار، علیهم‏السلام، که از جمله آنها وجود مبارک امام زمان، علیه‏السلام، مى‏باشند از عملکردها و رفتار و حتى نیتهاى شیعیان خود باخبر مى‏شوند بعلاوه در این خصوص از وجود مبارک حضرت بقیة‏الله، علیه‏السلام، روایتى وارد شده است: لایعزب عنا شیئ‏من اخبارکم. (1) هیچ یک از اخبار شما از دیدما پنهان نمى‏ماند. ما بر همه امور شما اطلاع پیدا مى‏کنیم...

بنابراین کوچکترین جایى براى شک در احاطه علم امام‏زمان، علیه‏السلام، برتمام شؤون احاد مردم باقى نمى‏ماند.
به خدا سوگند اعمال شما در هر روز و شبى برمن عرضه مى‏شود لذا در هر مورد که مناسب باشد دعا مى‏کنم.

2- اخبار عرض اعمال

با مراجعه به قرآن کریم و روایات معصومین، علیهم‏السلام، این نکته هم بخوبى استفاده مى‏شود که پیامبر، صلى‏الله‏علیه‏وآله، و امامان، علیهم‏السلام، براعمال امت آگاهى دارند. در قرآن کریم مى‏خوانیم: قل اعملوا فسیرى الله عملکم و رسوله و المؤمنون... (2) اى پیامبر به مردم بگو: اعمال و وظایف خود را انجام دهید و بدانید که خدا و رسولش و
نامه به امام زمان (عج)

مومنان اعمال شما را مى‏بینند...

روایاتى که در این زمینه وارد شده است‏بسیار زیاد است از جمله در تفسیر همین آیه از امام صادق، علیه‏السلام، نقل شده است که آن حضرت فرمودند:تمام اعمال مردم هر روز صبح به پیامبر اکرم، صلى‏الله‏علیه‏وآله، عرضه مى‏شود اعمال نیک و اعمال بد. بنابراین مراقب باشید... (3)

ویا در روایتى عبدالله بن ابان زیات مى‏گوید به حضرت رضا، علیه‏السلام، عرض کردم که براى من و خانواده‏ام دعایى بکنید. حضرت فرمودند: مگر من دعا نمى‏کنم؟ به خدا سوگند اعمال شما در هر روز و شبى برمن عرضه مى‏شود لذا در هر مورد که مناسب باشد دعا مى‏کنم

عبدالله مى‏گوید این حرف امام، علیه‏السلام، براى من تعجب آور بود که اعمال ما هر روز و شب بر امام، علیه‏السلام، عرضه شود امام، علیه‏السلام، وقتى متوجه تعجب من شدند خطاب به من فرمودند: آیا کتاب خداوند عزوجل را نمى‏خوانى آنجا که مى‏فرماید: و قل اعملوا فسیرى الله عملکم و رسوله و المؤمنون.

و در ادامه آن امام رضا، علیه‏السلام، فرمودند: به خدا سوگند در این آیه مراد از مؤمنون على‏بن‏ابى‏طالب، علیه‏السلام، است. (4)

از آنجا که همه ائمه، علیه‏السلام، به منزله نفس و احدند و همه آنها لذا یک نور هستند از هر حکمى که به یکى از آنها ثابت‏شود به بقیه هم ثابت‏خواهد شد.

بنابراین از مفاد این دسته از روایات و روایات عرض اعمال در شبهاى قدر به ساحت مقدس امام زمان، علیه‏السلام، بخوبى معلوم مى‏شود که حضرت صاحب الزمان، علیه‏السلام، براعمال شیعیان آگاهى دارند. پس از اطلاع از این حقیقت عمده آن است که هر کس در حد توان خود به گونه‏اى عمل کند که موجبات شادى پیامبر اکرم، صلى‏الله‏علیه‏وآله، و ائمه‏اطهار، علیهم‏السلام، را فراهم سازد در این باره هم نقل است که روزى امام صادق، علیه‏السلام، خطاب به اصحاب و مردمى که در مجلس آن حضرت حضور داشتند فرمودند:

چرا رسول خدا، صلى‏الله‏علیه‏وآله، را از خود مى‏رنجانید؟

شخصى از حضرت سؤال کرد: یابن رسول ما چگونه رسول‏خدا، صلى‏الله‏علیه‏وآله، را ناراحت مى‏کنیم؟

حضرت صادق، علیه‏السلام، فرمودند: مگر نمى‏دانید که کلیه اعمال شما بر رسول‏خدا، صلى‏الله‏علیه‏وآله، عرضه مى‏شود پس اگر معصیتى در اعمال شما مشاهده نماید باعث ناراحتى و رنجش خاطر او خواهد شد. پس با اعمال بدتان پیامبراکرم، صلى‏الله‏علیه‏وآله، را ناراحت نکنید بلکه سعى کنید با اعمال خوبتان او را خوشحال و مسرور سازید.


برچسب ها :
درباره وبلاگ
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 657336
تعداد نوشته ها : 253
تعداد نظرات : 11
پخش زنده
X